Edouardos Sacaillan

10 - 30 June 2015

Opening Night: Wednesday, 10 June @ 7:30pm





click on images to enlarge (opens in new browser)

For any information call +357 99345474


Press Release: CLICK HERE (Greek + English)

Ο Εδουάρδος Σακαγιάν στη ΜΟΡΦΗ
10 - 30 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η γκαλερί Μορφή παρουσιάζει την τελευταία δουλειά του Εδουάρδου Σακαγιάν.

Γεννήθηκε στην Θεσαλλονίκη το 1957. Σπούδασε στη ΑΣΚΤ με καθηγητές Μυταρά και Μόραλλη. Συνέχισε τις σπουδές του με τριετή υποτροφία Βικάτου στην ENSBA, Leonardo Gremonini.

Ο Σακαγιάν σήμερα αποτελεί έναν απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης Ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα.

Είναι ο ζωγράφος που απο το ξεκίνημα του ακόμα είχε το προσωπικό του ένστικτο και το δικό του ύφος. Κάθε παρουσία του είχε και έχει μια διαφορετική κατεύθυνση εκφράζοντας τα συναισθήματα και την αισθητική του για την καθημερινότητα και για ότι απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο. Η ζωγραφική του ξεκινά απο την ρευστότητα και την ευαισθησία των υλικών. Είναι ένας συλλογισμός για το ρόλο της εικόνας που γίνεται ο χώρος του ειδώλου, της ψευδαίσδησης, της εικόνας, της αντανάκλασης, της διαφανούς αντανάκλασης, της παραμορφωμένης αντανάκλασης. Εικόνα όμως που συμπληρώνει και ολοκληρώνει την ιδιαιτερότητα του αποτελέσματος κάθε έργου του ε΄ναι ο δυναμισμός και ο χρωματικός πλούτος. Για να εκτιμήσουμε την πρωτοτυπία και την μοναδικότητα των έργων του είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η ζωγραφική για εκείνον είναι πρακτική ελευθερίας ξεκινώντας απο την ρευστότητα και την ευαισθησία των υλικών που χρησιμοποιεί.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Click on the images to enlarge

High Resolution Photos for PRESS:


.
(click on images to open in new browser)

Press Release: CLICK HERE (Greek + English)

 

Copyright (c) Art Gallery Morfi (www.morfi.org) All rights reserved