Γιώργος Βρυωνίδης

1-9 Ιουνίου 2024
  Giorgos Vryonidis

1-9 June 2024


Opening: Saturday, 1 June at 7pmFor any information call +357 99345474


ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΥ

Ατομική έκθεση του Γιώργου Βρυωνίδη στη μορφή

1-9 Ιουνίου 2024

Η γκαλερί μορφή στη Λεμεσό, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Γιώργου Βρυωνίδη. Με τίτλο “Above the Shapes”, η έκθεση αυτή αποτελεί μια εμβληματική παρουσίαση της καλλιτεχνικής διαδρομής του Βρυωνίδη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν γλυπτά από αποκόμματα ξύλων με γεωμετρικά σχήματα, σε ρυθμούς κονστρουκτιβισμού και μοντερνισμού. Η δομή τους αποπνέει μια αίσθηση ισορροπίας. Εμπνευσμένος από την κοινωνία, παρατηρώντας το οπτικό ερέθισμα των ενήλικων και ανήλικων θεατών, αναζητά το μικρό παιδί μέσα μας. Άλλωστε όπως διευκρινίζει ο ίδιος «Το παιδί είναι η αρχή και το τέλος σε ένα χαοτικό κόσμο γεμάτο με γεγονότα που καθορίζουν κυρίως το σήμερα αλλά και το αύριο.» Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 7μ.μ.. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 9 Ιουνίου.

----------------

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Βρυωνίδης σπούδασε στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με κατεύθυνση στη ζωγραφική, ενώ παράλληλα εμβάθυνε στη παραστατική αρχαιολογία . Κατέχει επίσης ισότιμο και αδιάσπαστο τίτλο μεταπτυχιακού επιπέδου. Τη περίοδο αυτή διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήρι στη Λεμεσό με δράσεις σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία. Παρέχει υπηρεσίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αυτοτελώς εκπαιδευτικός. Πρόσφατα έχει τοποθετήσει δύο δημόσια έργα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα και στο Δήμο Γερμασόγειας. Συμμετείχε επίσης σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο και εξωτερικό.

----------------

Σκεπτικό (Γιώργος Βρυωνίδης)

Στις αρχές του 21ου αιώνα, τα σύνορα μεταθέτονται και αλλάζουν πάλι. Διαφορετικοί πολιτισμοί και γεωγραφικές ταυτότητες σχηματίζονται από την αυξανόμενη μετακίνηση δυνάμεων εξαιτίας μιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης με παγκόσμια χαρακτηριστικά. Το σχέδιο ενός νέου χάρτη ακολουθεί το νέο πολιτικό Ήθος. Οι καλλιτεχνες ως μια ανάγκη να ορίσουν τον δικό τους τόπο στον κόσμο, έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για τη χρήση της οπτικής γλώσσας του χάρτη, παράλληλα με συστήματα και στρατηγικές χαρτογράφησης. Το πηνίο που τρέχει σε τρεις διαστάσεις, αποτελεί μια αναπτυσσόμενη δομή συνεχούς κίνησης. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τη ροή της συνείδησης ενός παιδιού. Η ισορροπία, είναι προϊόν μιας σπειροειδούς σκέψης όπου τα έργα του Βρυωνίδη δεν έχουν τελειώσει ποτέ. Τα στοιχεία μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Τα φωτεινά χρώματα συμβολίζουν την αθωότητα και την αγνότητα των παιδιών. Με στοιχεία τόσο από τη δημόσια όσο και από την εγχώρια σφαίρα, η ισορροπία λειτουργεί ως υποστηρικτής του κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού.

----------------

γκαλερί μορφή / www.morfi.org / 99-345474 

 

 

Copyright (c) Art Gallery Morfi (www.morfi.org) All rights reserved