Κώστας Σπυρόπουλος / Kostas Spyropoulos

7-22 November 2018

 

InvitationOpening Night: Wednesday, 7 November @ 7:30pm - in the presence of the artist

click on images to enlarge (opens in new browser)

For any information call +357 99345474

 

(for English or for an extended CV see links on box below)

Κώστας Σπυρόπουλος

7 – 22 Νοεμβρίου 2018


Την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου,  στις 7:30μμ,  η γκαλερί Μορφή (www.morfi.org) παρουσιάζει την τελευταία δουλειά του Κώστα Σπυρόπουλου. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και ο καλλιτέχνης. 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Αθήνας. Αμέσως μετά ταξιδεύει στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη για αρκετά χρόνια όπου κάνει σπουδές στην Τέχνη (Heron Art Institute, U.S.A.) και εκθέτει την δουλειά του σε γκαλερί, διεθνείς Art Fair και Biennale σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Για οκτώ χρόνια (2000 – 2008) δίδαξε, ως Αναπληρωτής Καθηγητής, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το μάθημα της Εικαστικής Ανατομίας και συνέγραψε σχετικό βιβλίο το οποίο εκδόθηκε από το οικείο Πανεπιστήμιο.

Έχει παρουσιάσει σαράντα ατομικές εκθέσεις και τριάντα εννέα ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην Ιταλία, στην Αυστρία, στις Η.Π.Α., στην Τουρκία, στον Καναδά, στο Βέλγιο καθώς και πολλές άλλες .

Η προσωπογραφία του παρουσιάζεται από την Ιταλική Ακαδημία Καλών Τεχνών σε ειδικό τόμο που περιέχει τους εκπροσώπους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ζωγραφικής, έκδοση 2016.

Στο έργο του έχουν αναφερθεί σημαντικοί Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι και ιστορικοί της Τέχνης.

Έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Πατρών, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στο Δημαρχείο Φλωρεντίας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
 
Δύο μεγάλες κατασκευές του κοσμούν τον περίβολο της πρυτανείας και τον κεντρικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από την εφημερίδα Πελοπόνησος έλαβε το πρώτο βραβείο ως πρόσωπο της χρονιάς 2016 για τα γράμματα και τις τέχνες.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι μέλος του Επιμελητηρίου εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και καθηγητής της Ιατρικής (Γνωστικό αντικείμενο, Πνευμονολογία) στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 


Clis nlarge

Press Release in Greek: CLICK HERE

Press Release in English: CLICK HERE

Press Release with EXTENDED CV in Greek: CLICK HERE


Copyright (c) Art Gallery Morfi (www.morfi.org) All rights reserved