---------------

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής, Κεραμικής και Χειροτεχνίας
               
“Δημιουργικές Προτάσεις”

Η γκαλερί Μορφή σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση «Δημιουργικές Προτάσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, Τρίτη, στις 7:00μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 29 Απριλίου 2024.

Η ομάδα αποτελείται από δυο εικαστικούς ζωγράφους, δυο κεραμίστριες και μια χειροτέχνη, με έργα εμπνευσμένα κυρίως από την μαγεία της φύσης , το καθένα ξεχωριστά με τον μοναδικό του τρόπο και χαρακτήρα.

Η κεραμίστρια Ουρανία δημιουργεί τόσο καλλιτεχνικά όσο και λειτουργικά χειροποίητα κεραμικά, εμπνευσμένα από τη φύση και τη ζωή. Τα έργα της είναι προσεκτικά φτιαγμένα και διακοσμημένα με πολλή υπομονή και λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας πηλούς Stoneware, πυροχρώματα και υαλώματα υψηλής θερμοκρασίας και ανθεκτικότητας. Στο ενεργητικό της έχει μια ατομική έκθεση και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές.

Η Μαίρη Παύλου είναι γνωστή για τις κεραμικές της τσαγιέρες με τα ζωηρά χρώματα και τις μοναδικές λαβές, και τις γυναικείες φιγούρες με καμπύλες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, ενώ έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση το 2016.

Η Λουκία Μαυρομουστάκη ξεχωρίζει με τις συνθέσεις αποξηραμένων λουλουδιών και τις χειροποίητες δημιουργίες της οι οποίες  έχουν θαυμαστεί από πολλούς καθώς τις διατηρεί αυθεντικές με φυσικά υλικά. Αυτό που κάνει την τέχνη της ξεχωριστή είναι η διαδικασία και η αγάπη που δίνει σε κάθε της δημιουργία που τη συνδέει με τον θεατή μέσω της φύσης με τα χρώματα και τα στοιχεία της. Η πολύ έμπειρη εικαστικός  Christine Steinberg Mund  μεταφέρει τα βιώματα της και την αγάπη της για τη φύση στους καμβάδες της με τις όμορφες πινελιές αποθανατίζοντας σκηνές από την Κυπριακή φύση με τον δικό της μοναδικό τρόπο και φως. Κάποια μένουν «ημιτελή» μόνο και μόνο για να μεταφέρουν ένα εσωτερικό αίσθημα και μια εσωτερική ηρεμία.

Τέλος, η Κιάρα Τιμμ, εικαστικός της οποίας  τα έργα ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια των χρωμάτων τους, ταξιδεύοντας τον θεατή σε εκφραστικές αποτυπώσεις της φύσης. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις  στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μερικά από τα επιτεύγματά της είναι η συμμετοχή της  με έργο στην Μπιενάλε της Βενετίας και η δημοσίευση της δουλειάς της σε βιβλίο από το Guto Ayajo Cultural Center, ένα βιβλίο που περιλαμβάνει διεθνείς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, το οποίο είναι μέρος της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης της Μαδρίτης στην Ισπανία. 

 

 

Copyright (c) Art Gallery Morfi. www.morfi.org All rights reserved